Första Inlägget – Vart inte tänkt det skulle börja så här!

Första Inlägget – Vart inte tänkt det skulle börja så här!

INGET HAR HÄNT
Varför har det inte hänt något på denna sajt? Hört om skrivkramp? Hört om hjärnkramp? Hört om viljekramp? Ja jäklar va kramper man kan känna av. Men störst är nog presterandekrampen. Oops, va e de? Viljan att det inte bara ska vara bara tom text. Lyckades så här långt, eller va?

Som skrivits i andra ännu ej publicerade inlägg är bl.a. en stor anledning att man väntar på en ny beställd dator. När den kommer? Tja W21 är sagt!

E de viktigt? Nä, man kan klara sig utan dator! Men attans roligt att ha en. Grejen är tyvärr att man måste se till att alla funktiallationerna är UpToDate

Det är dom inte här. De mesta vitala funktionerna kommer att försvinna. Läsaren Firefox kommer inte att uppgraderas så mycket längre till. Operativsystemet Windows XP som finns på denna dator har ju slutat få uppdateringar sedan 2014. Microsoft gjorde ett undantag nu i dagarna när det här nya Ransomware-viruset började härja världen runt och gjorde en patch för Windos XP
Den är installerad så förhoppningsvis kan man hålla undan attacker den sista tiden. Det räckte med att få ha varit med om ett datorövertag. Ransomware:t- Cryptowall tog chansen och fördärvade många filer på datorn och ville ha betalt i Bitcoin – (se Ransomware:t). Men tjii fick dom. Inga överföringar av kapital. Det var bara till att ladda om med backuppen, så var man tillbaka på cyberbanan igen.

SLIT OCH SLÄP  –  Alzheimer trötthet
För några dagar sedan var valet gjort och order lagt. Intel och Microsoft hade ett erbjudande, få tillbaka 2000:-, som framkallade lite stress. Fanns ju några ören att få tillbaka vid köp inom tidsramen. Det vidtogs ett omfattade internet letande. Gäller att skaffa en som kan hålla i 16-år, just som den man har nu gjort. Tja det är väl bara till att satsa igen och ta det som är på gång. Det gjordes och order lades för den måste ju vara lagd inom tidsramen för återbetalning. Ett antal dagar var till att vänta på leverans.  De sista inväntande dagarna söktes tester på nätet av datorn. Både fram och tillbaka positiva och negativa referenser lästes och när leveransdagen inte kunde hållas så avbeställdes ordern.

Så nu vet i tusan vad som komma skall! Otaliga timmar har nu spenderas igen i försök att hitta en  lämplig dator för inköp. Massa teknik-tester och forum har lästs. Till det grafikkortet skall du ha den där… Och den behöver inte du till den CPUn… ochsåvidare. Lite tomt i den kvarvarande grå cellen. Så råkar man se vad som är på ingång hos vissa försäljare, vilket inte gör det hela lättare. Men nu bestämmer vi att väntans tider är bra, för ett tag framöver!

UPPDATERING – 9 juni
Det bidde ingen ny dator! Den var försenad. Såpass att det speciella erbjudandet inte skulle vara giltigt vid leverans. Omvärdering av behovets storlek pågår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.